Ситуацията с разпространението на коронавирусната инфекция в  е тревожна и

...
Ситуацията с разпространението на коронавирусната инфекция в  е тревожна и
Коментари Харесай

Д-р Аргир Аргиров: Ситуацията с ковид в Пловдивска област е тревожна и много динамична

Ситуацията с разпространяването на коронавирусната зараза в  е тревожна и доста динамична. До неделя е записана 227,9 на 100 000 души заболеваемост, само че със случаите от през вчерашния ден и през днешния ден, региона към този момент може да е влезнала в алената зона, съобщи заместник-директорът на РЗИ-Пловдив доктор Аргир Аргиров пред Радио Пловдив. По думите му нараства и броят на признатите в болница.

Д-р Аргиров цитира данни, съгласно които единствено от 17 часа през вчерашния ден до тази заран в лечебни заведения са признати към 15 души. В реанимация се намират 32 пациенти, от тях 18 са на апаратна вентилация.
 Заради ковид: Предлагат образователната година у нас да стартира от 1 септември Заради ковид: Предлагат образователната година у нас да стартира от 1 септември
Сложно е да се отговори по кое време ще е пикът в България от така наречен четвърта вълна от COVID-19, сподели проф. Огнян Кунчев пред Българска телеграфна агенция и посочи, че...

Въпреки това, доктор Аргиров счита, че място за паники няма, защото болнични кревати има и ще има. Проблемът не е в леглата, казусът е в спазването на най–елементарните ограничения, уверен е заместник-директорът на пловдивската здравна ревизия.

Не се постановат спомагателни ограничения, стига да се съблюдават към този момент въведените. Каквито и административни ограничения да се вземат, в случай че няма съзнание, няма да има резултат, уточни още доктор Аргиров.

Той напомни, че на 24 август предходната година позитивните случаи в Пловдив са били 6, а в този момент са 258. 

В Пловдив и региона поетапно се отварят лечебните заведения за Ковид пациенти. Постоянно сме по отношение на лечебните заведения, в случай че се постанова, незабавно могат да бъдат разкрити Ковид кревати, заяви представителят на РЗИ.

През последните дни няма смяна в темпа на имунизация. Ваксинирани са 18,36% от жителите на Пловдивска област. В Пловдив те са 22,63%, само че има общини като Брезово, Калояново, Садово и Стамболийски, където те са под 13% от жителите, съобщи още доктор Аргиров.
 Николай Витанов: Кметовете няма дълго да търпят бездействието на централно равнище по отношение на Ковид Николай Витанов: Кметовете няма дълго да търпят бездействието на централно равнище по отношение на Ковид
Нова сводка на обстановката с развиването на Ковид от проф. Николай Витанов във Facebook: " Ситуацията се чака да се утежни и кметовете по м...

Същевременно, от Районната лекарска гилдия на БЛС – Пловдив оповестиха, че поддържат заповедта на ректорското управление на Медицински университет – Пловдив за метода на осъществяване на новия образователен учебен срок.

В мнение до медиите от съсловната организация декларират:

„ Считаме, че учащите се студенти, изключително в клиничните бази, следва да показват данни за явен самостоятелен статус във връзка с COVID-19 преди влизане в лечебни заведения. Това ще обясни риска от епидемиологичен контакт с пациенти, посредством които те се образоват, както и с медицинския личен състав. "

В позицията на пловдивската лекарска гилдия написа още:

" Спазването на противоепидемични ограничения се постанова по безспорни медицински индикации. Същевременно образованието по медицина дава освен права, само че и вменява избрани отговорности за бъдещите медици, свързани с опазването на самостоятелното и публичното здраве. “

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР